Menu

Owoce (59) Bakalie (39) Pieczywo (34) Placki (27) Ser (27) Jajka (22) Napoje (14) Jogurt (12) Owsianki (12) Kasze (11) Mleko (8) Puddingi (8) Gofry (7) Mięso i wędliny (6) Ciasta-przepisy (5) Czekolada (4) Niskokalorycznie (4) Omlety (4) Ciasta (3) Sałatki (3) Ryby (2) Ryż (2) Menu z całego dnia (1) Obiady (1)

czwartek, 15 marca 2012


Racuchy z bananem i rodzynkami*


*Skład:
-40 g mąki
-jajko
-1/4 szkl. mleka
-banan
-garść rodzynek
-ewentualnie tłuszcz na patelnię

Wymieszać składniki, smażyć z obu stron.

9 komentarzy:

  1. Bez proszku do pieczenia ani sody?
    Wyglądają cudnie, ale dla mnie trochę za sucho. Kakao do tego albo jogurt naturalny do polania i byłoby idealnie :)

    Niby dżem, ale ma bardzo zbitą konsystencję, coś jak marmolada.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. bez, bo są niezdrowe :)
      nie były suche, wręcz przeciwnie- banan i rodzynki dodały mu dużo wilgotności :)

      Usuń
  2. Też chciałam zrobić te placki na jutrzejsze śniadanie, a tato właśnie zeżarł ostatniego banana -_- Jeżeli chodzi o ryż, to był bez dodatków. Miałam ochotę na taki 'czysty' :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Racuszki najlepsze ! Ale w mojej wersji koniecznie na masełku ^^

    OdpowiedzUsuń
  4. da się bez tłuszczu :)?

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeee. Lubię z rodzynami. ;)

    OdpowiedzUsuń