Menu
Owoce
(59)
Bakalie
(39)
Pieczywo
(34)
Placki
(27)
Ser
(27)
Jajka
(22)
Napoje
(14)
Jogurt
(12)
Owsianki
(12)
Kasze
(11)
Mleko
(8)
Puddingi
(8)
Gofry
(7)
Mięso i wędliny
(6)
Ciasta-przepisy
(5)
Czekolada
(4)
Niskokalorycznie
(4)
Omlety
(4)
Ciasta
(3)
Sałatki
(3)
Ryby
(2)
Ryż
(2)
Menu z całego dnia
(1)
Obiady
(1)
niedziela, 12 lutego 2012
Pudding chlebowy z jabłkami.
Jedno z moich ulubionych śniadań. Mimo wszystko nie aż tak pracochłonnych. Tym razem zrobiłam go w dużym naczyniu na 3 osoby, ale Wam podam przepis na jedną. Pomysł od Emmy
2 kromki chleba
1 jajko
1 jabłko
1/3 szkl. mleka
cynamon
tłuszcz do wysmarowania foremki
W posmarowanym naczyniu układamy paski chleba (połowa) a na nim pokrojone jabłko. Zalewamy mieszanką mleka z jajkiem(połowa). Na tym układamy pozostały chleb i polewamy pozostałą mieszanką jaj z mlekiem. Wstawiamy do lodówki(ja przygotowuję to wieczorem dnia poprzedniego). Pieczemy 45 minut w 180 stopniach C. Podczas pieczenia naczynie ma być otwarte, stawiamy go na przykrywce wypełnionej wodą. Smacznego :).
Zawsze tak czekam na wolne, a kiedy przychodzi, to jestem strasznie przygnębiona...:(
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Nigdy nie jadłam, choć wygląda ciekawie. ;-)
OdpowiedzUsuńNiby fajnie, ferie, można odpocząć, zrobić coś dla siebie itd. Ale zawsze mam jednak wrażenie, że trochę marnuje ten czas...
Był obecny już na moim śniadaniowym blogu i bardzo mi smakował, zamierzam go w najbliższym czasie powtórzyć ^^
OdpowiedzUsuńMuzę kiedyś spróbować ten pudding ! :)
OdpowiedzUsuńTeż tak mam z tym wolnym... : <
przed jego zrobieniem powstrzymuje mnie fakt ze nie mam małej żaroodpornej miski a nie wiem czy moim domownikom bd smakował ;d
OdpowiedzUsuńtwój wygląda pysznie ; )
Eh, ja mam tak samo co do wolnego. Nie mam pojęcia dlaczego...
OdpowiedzUsuńCały czas mam w głowie myśl, że to tylko dwa tygodnie, że czas szybko leci, a ja go trwonię.